SEO se refere la "Optimizare pentru Motoare de Cautare" sau mai concret spus totalitatea procedeelor si metodelor ce trebuiesc aplicate pentru ca un site sa fie pozitionat cat mai bine in motoarele de cautare in functie de anumite cuvinte cheie.

Optimizarea site-urilor este o activitate foarte complexa si cu o dinamica deosebita. Motoarele ce cautare nu expun public regulile dupa care claseaza un site, aceste reguli trebuiesc ghicite sau deduse. Motorul de cautare spune doar ca trebuie sa fii "prietenos cu vizitatorul si cu tot mediul internet" si cel care face optimizarea trebuie sa deduca, de multe ori prin experimente, ce inseamna sa fii prietenos cu vizitatorul. Si aceasta nu este cea mai mare problema, problema primordiala este ca periodic se schimba setul de reguli dup acare se claseaza un site: e posibil azi sa fie clasat dupa numarul de vizitatori, peste 2-3 luni dupa functionalitate si asa mai departe. De aceea optimizarea trebuie sa aiba ca efect obtinerea unui site cat mai perfect, prietenos, frumos, usor de utilizat, vizitat, cu multe trimiteri catre alte site-uri...etc. Acest lucru nu se poate face decat printr-o verificare amanuntita a site-ului.

Concluzia este ca serviciile seo nu pot fi oferite decat de profesionisti si aceste servicii depend de multe ori de factori necunoscuti chiar si pentru cel mai experimentat webdesigner.

Aici va oferim cateva instrumente care va vor fi foarte utile pentru a face o verificare a unui site, instrumente care va ajuta sa gasiti punctele slabe, erorile si va permit sa evaluati adevarata valuare a unui site.